WEBBPLATS

& LANDNINGSSIDA

Hello world

Jag älskar att designa webbsidor. Då får jag jobba både strategiskt, grafiskt och med copywriting. 


Att få skapa ett företags digitala skyltfönster i form av en webbplats, är utmanande och kul. Även här är det viktigt för mig att fånga själen och budskapet som du har för din verksamhet. 


Om man har en webbsida är det viktigt att den uppdateras och innehåller korrekt information. En sådan enkel sak som felaktiga öppettider på Alla helgonsdag, kan göra att du mister en affär eller tappar en kund.


Vill du anlita mig som webmaster till din webbsida, rekommenderar jag min tjänst "timbank". 


Vi reder ut begreppen


Webbplats

Webbsida

Hemsida

Landningssida


Jag använder

själv ordet hemsida.

Då hittar kunderna mig.

webbplats


Webbplatsen är där alla sidor med texter, bilder, filer i form av ljud och video samlas. Som ett bibliotek skulle man kunna säga. 

webbsida


Det är alla sidorna som ligger på webbplatsen. De har ett eget namn och fyller ett speciellt syfte. Man namnger ofta dessa sidor som 

tjänster och om oss.

hemsida


Även om man oftast säger hemsida, om sin webbplats, så är det faktiskt bara startsidan som är just hemsida. Hemsidans adress är i mitt fall erikalilja.se

landningssida


Detta är en sida som skapas i annons- eller marknadsföringssyfte. 

Här landar besökaren efter att ha klickat på en knapp i en kampanj. 

Oavsett vad du väljer att kalla det,

så hjälper jag dig!


Vi träffas, fysisk eller via digitalt möte, och går igenom vilket behov du har och vad du har för mål med din webbsida. 


Stuktur och innehåll

Att sätta upp en webbplats är en ganska omfattande process och innan jag sätter strukturen kommer vi att behöva genomföra några möten, där jag ställer frågor, du ställer frågor och vi skapar underlag för att jag ska kunna leverera en webbplats du är nöjd med och stolt över.  


Publiceringsverktyg

Jag använder mig av 5 olika publiceringsverktyg som är lätta att hantera för användaren. Du äger själv sidan och betalar för denna direkt till hostingföretaget. Genom att välja den här lösningen så sitter du inte fast i ett system om du vill byta samarbetspartner. Det ingår uppdateringar i systemet och dessa utvecklas ständigt. Det finns även statistik- och analysverktyg i tjänsterna. Vilken plattform jag väljer till din hemsida, beror helt och hållet på dina behov.


Webmaster

Om du känner att det inte finns tid att uppdatera sidan, då kan du använda dig av en min tjänst "timbanken". Det är en förutbetald tjänst där du bara ringer eller mailar mig, så sköter jag löpande uppdateringar eller justeringar. Den timbanken kan även användas till andra uppdrag som copywriting, annonsproduktion, powerpoint-presentationer och mycket mer.